Laza, kalandvágyó, netán szertelen vagy? Ugyanakkor határozott elképzeléseid vannak, és leginkább a saját fejed után mész?

Szabadlelkű, vidám természet vagy, és szívesen töltesz időt a szabadban?

A természet gyermekének tartod magad, szereted a friss szellő simogatását, a nyári zápor utáni, felázott föld illatát? Akkor neked a bohém esküvő való!

Az ilyen stílusú esküvőnél szinte egyáltalán nincsenek szabályok, vagy csak minimális megkötések fordulnak elő.

Teljes mértékben testreszabhatod az esküvőd szertartásos részét is. Sőt, akár a választottaddal együtt kialakított közös hagyományaitokat, összetartozásotok kulcsát jelentő, bizalmas pillanataitokat is becsempészhetitek az eseménybe.
A bohém esküvőkre jellemző hangulat: a szabadság érzése, a gyermeki öröm, a színek kavalkádja, vagy akár a „Dolce Vita” érzése is megszülethet, jelen lehet.

A bohém stílusba, a díszletek harmonikus, de mégis szertelen összességébe beleilleszthető akár a Hair-ből ismert, tipikus hippy-jelleg a tipikus színekkel,  szerpentinekkel, lampionokkal, tollakkal, laza, bőr kiegészítőkkel, fejkendővel –        de ugyanilyen magától értetődő, ha egy egzotikus tengerpartra álmodtad meg esküvődet egy vintage-stílusú, virágos környezetben, csipkés-horgolt ruhakölteményben, mezítlábasan.

A menyasszonyi csokor állhat vadvirágokból, vagy fátyol helyett virágkoszorút is viselhetsz. Az öltözékeket illetően, sem a fazonra, sem a színekre nincs „megkötés” csak az egyéniségetekhez, és az alkati adottságokhoz passzoljon.

A bohém esküvő legfőbb szabálya, hogy nincsenek szabályok!
Sok-sok kelléket, bútorokat, kiegészítőket – első ránézésre teljesen esetlegesen, egymáshoz képest talán kaotikusnak tűnő, mégis csodálatos egységben helyezhetünk el, amellyel varázslatos atmoszférát teremtünk az esküvőd helyszínére.

A DIY-szerelmesek is kiélhetik kreativitásukat, hiszen a tervezési folyamatban, akár egy rögtönzött látványtervet is elkészíthetünk a „hozott” anyagok beépítésével.
Nem ritkák a szerepjátékok sem a bohém esküvőn, ahol a vendégek is magukra ölthetik a boho stílusjegyeket (rendszerint nagy sikert szokott aratni a vendégsereg ilyen jellegű bevonása az esküvőbe)

Fontos jellemvonása még a bohém stílusnak, hogy az egész eseményt áthatja a valódi, felhőtlen örömünnep.
A bohém stílus persze megjelenhet a kreatív fotózásban is, hiszen a helyszín kiválasztásakor, és a megfelelő kellékkel könnyen elérhető, hogy a fotók hangulata visszaadja a Nagy Nap légkörét.

A stíluskeveredéseknek köszönhetően számtalan lehetőség megvalósítható, tulajdonképpen csak a fantázia szabhat határt. Ha különleges, vidám, és romantikus esküvőt szeretnétek, akkor bátran válasszátok a bohém stílust.