Most azokat a szempontokat vettük górcső alá, amelyek a legtöbb galibát okozhatják – és amelyeket egy jól felkészült, rutinos esküvőszervező segítségével könnyedén kiszűrhettek.

Ad-hoc fellépő, megoldásért kiáltó feladatok még a legkörültekintőbben szervezett esküvőn is jelentkezhetnek, hiszen az esetleges emberi tényezőket lehetetlen előre megjósolni. Kellő rutinnal ezek sem okozhatnak két percnél hosszabb ideig gondot.

Itt felsorolt tanácsainkkal biztonságban érezheti magát mind az ifjú pár, mind a násznép, hiszen több éves gyakorlattal a hátunk mögött, a leggyakoribb buktatókat már időben felismerjük, és kiküszöböljük, még azelőtt, hogy megtörténhetne a baj.

 

Lássuk a TOP 7 tanácsunkat, hogy nyugodtan és boldogan várhassátok a Nagy Napot!

 

  1. Megtörtént a várva-várt lánykérés: amely a legszebb szerelmi vallomás, hiszen vőlegényed arról nyilatkozik, hogy veled képzeli el hátralévő életét. Miután megünnepeltétek szerelmetek ebbéli beteljesülését, a legfontosabb dolog, eldönteni, hogy kik azok, akiket szeretnétek meghívni az esküvőtökre. Tehát: határozzátok meg a létszámot!
  2. Ha megvan a létszám, meg kell határozni a költségtervezetet. Persze, ez rengeteg mindentől függ, de átlagosan számítva, fejenként kb 20.000 Ft lesz az az összeg, amellyel kalkulálnotok érdemes. Ez az összeg valamelyest rugalmas, hiszen bizonyos helyrajzi adottságok ismeretében a fejenkénti összeg lehet barátságosabb is.

 

  1. Találjátok ki az esküvő stílusát! Ebben nagy segítség lehet, ha van egy közös hobbitok, de ha a hagyományos, konzervatív esküvői szokásokat szeretnétek követni, az is remek kiindulási pont lehet. Ha tanácstalan vagy, esetleg többféle stílus is szimpatikus, és emiatt nehéz a döntés, nézz szét bátran a különböző személyiségtípusokhoz igazított esküvői stílusokról írott sorozatunkban.

 

  1. A tökéletes helyszín kiválasztása. Mondhatni, az esküvői előkészületek talán a legfontosabb paramétere. Nagyban meghatározza a költségvetést, hiszen várhatóan a legmagasabb tétel lesz az esküvő pénzügyi egyenletében.

 

  1. A megfelelő esküvői szolgáltatók kiválasztása. Azok a szolgáltatók, akik ár-érték arányban a legkeresettebbek, rengeteg jó ajánlással és referenciával rendelkeznek. Talán egy-egy szerepkörre már meg is van a „kiszemeltetek” hiszen egy korábbi esküvői részvételetek során akár meg is győződhettetek az illető egyéniségéről, rátermettségéről, hogy temperamentuma passzol-e Hozzátok. Hátrányuk, hogy nagyon gyorsan megtelik a naptáruk, ezért akár 1 – 1,5 évvel korábban érdemes lefoglalni az illetőt! Ugyanez érvényes a különleges helyszínekre is, a népszerű rendezvényhelyszínek programnaptára nagyon korán betelik, ezért itt is érvényes lehet az 1-1,5 éves várakozási idő. A vonatkozó költségekkel is érdemes időben számot vetni.

 

  1. Egy gyakorlott esküvőszervező leszerződtetése. Egy felkészült, tapasztalt szervező aranyat ér: pénzt spórol Nektek, és felbecsülhetetlen értékű stressztől menekít meg Benneteket. Átlátja a folyamatokat, a felmerülő kérdéseknél azonnal megnyugtató válasszal szolgál. Mivel ismeri a folyamatok sava-borsát, egy külföldre / külföldről való szervezés során is rendkívül sokat tud segíteni Nektek! A hivatalos eljárásokra, papírformaságokra is időben felkészít, így igen sok kellemetlenségtől, sőt akár be nem tervezett „hazaugrásoktól” is megkímélhet. Mivel régóta stabil, kipróbált, bevált szolgáltatókkal dolgozik együtt, a szolgáltatása általában „csomagajánlatként” érkezik hozzátok, s mint tudjuk, csomagban minden sokkal kedvezőbb, ezért előfordulhat, hogy komoly összegeket spórolhattok általa, amelyet akár a nászutatokra is fordíthatjátok.

 

  1. Idő – fáradtság – idegesség spóroló tanácsaink a fentieken túl: Tudjuk, hogy a saját esküvőjét mindenki különlegesnek, egyedinek, feledhetetlennek képzeli el. Rendszeresen érkeznek jóindulatból felkínált ajánlatok a családtagok – barátok részéről, sőt, gyakran előfordul, hogy maga a menyasszony, vagy az édesanyák, nagymamák is szeretnének részt venni az megvalósításban. Fontos! Az esküvő Rólatok, és Értetek szól. Nem pedig arról, hogy a menyasszony magát túlvállalva, a gyönyörűnek elképzelt szertartás előtt tíz perccel még a dekoráláson fáradozik. Természetesen magától értetődő, hogy minden lépést megterveztek, a dekoráció (ami egy nagyon közkedvelt témakör a menyasszonyoknál) vagy az esküvői ruha (gyakran az édesanyák, vagy a barátnők vállalkoznának a megvarrására) kivitelezése mégis maradjon meg lehetőleg a szakember feladatköre. Előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban derül fény rá, hogy „mégsem lesz az úgy jó”, „nem ilyet szerettem volna” „nem így nézett ki a fotón” és hasonló megjegyzések ronthatják el a Nagy Nap hangulatát.

 

+1 Wellness tanács:

Az esküvőd napjára aludd ki magad, csak a jó és szép dolgokra összpontosíts! Reggelizz meg, hogy győzd energiával a nap első szakaszát, majd igyál egy finom teát, vagy kávét. Ezután dőlj hátra a sminkes székében, és élvezd, hogy ez a nap Rólad, Rólatok, és a szerelmetekről szól! Hidd el, minden csodálatos és feledhetetlen lesz, mert ez a TI napotok! Hogy is lehetne másképp?