A szépen terített asztal mindig felemelő, de különösen nagy jelentőségű, ha ünnepi alkalom hozza össze a családot, barátokat, mint például az esküvő. Az esküvői előkészületeknél szinte mindenki szembesült már azzal, hogy milyen jó is lenne sok hely és egy szép nagy asztal, hogy lehetőleg minden elférjen az asztalon és a vendégek is kényelmesen érezzék magukat. Nem mindegy azonban, hogy mivel fedjük le az alkalmi asztalokat.

Kérje ajánlatunkat online – AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP

A legfontosabb dologra, csak egymáshoz illő anyagokat kombináljunk. Színben, mintában, anyagban egyaránt. Gyakran a hófehér abrosz a legideálisabb választás – erre gyakorlatilag bármilyen dekoráció kerülhet. Fontos szabály, hogy a terítés és az asztalok dekorációja elsősorban a komfortérzetet és az ünnepi hangulatot hivatott emelni – minden esetben eszköz, soha nem jó, ha elnyomja az esküvői vacsora célját.

eskuvoidekor_vintage
Ne feledjük a kevesebb mindig több!

A dekoráció célja
Tagadhatatlan, hogy az ünnepi asztalt a jól megválasztott teríték mellett a dekoráció teszi különlegessé. Ezek a tárgyak azonban soha ne jelentsenek akadályt az esküvői vacsorán . Ha a túl magas gyertyatartótól nem látják egymást a társaság tagjai, beszélgetni sem tudnak, ráadásul a tálakból is körülményes tányérra szedni az ételeket – célszerű minden kiegészítőt úgy az asztalra helyezni, hogy az étkezést és a társasági együttlétet a legkevésbé se zavarja. 

A virág dekoráció magas legyen vagy alacsony?
Erre kapásból az a válasz lenne logikus, hogy semmiképp ne legyen  magas, hiszen az asztal körül ülők nem fogják látni egymást. Ez nem mindig igaz, a jól elkészített magas dekoráció ugyanis a körbenülők  szemvonala fölött kezdődik el. Egy-egy izgalmas ágacska, inda, fűszál persze összekötheti a szinteket, de ez nem zavarhatja a tekintetet. Magas, elegáns üvegkehelyben szinte lebeg a dekoráció az asztal fölött. Egy ötkarú gyertyatartó vékony rúdjának megcsillanásától csak még szikrázóbb lesz az ünnep fénye. A magas díszek igenis látványosabbak, tekintélyük van.

Minden ünnepi asztal fényét emeli néhány szál virág vagy gyertya – de itt is fontos szempont az ízléses és visszafogott díszítés. Akár magas, akár alacsony az esküvői dekorációhoz, a hangulat meghittségéhez fények kellenek! Igazán hangulatos a mécses vagy az apró fényfüzérek is kellemes hangulatot tudnak az asztalra varázsolni.

Komplett catering rendelés esetén a MENYASSZONYI TORTA a mi AJÁNDÉKUNK! Nektek csak az ízeket és a formát kell kiválasztani, a fizetést bízzátok ránk.

Kérje ajánlatunkat online – AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP