Menyasszonyi fátyol

A tökéletes fátyol 6 titka

Menyasszonyként a ruhapróbák során egyre inkább megbizonyosodsz az elképzelésedről. Kialakul benned a tökéletes ruháról alkotott véleményed és egyre magabiztos leszel, hogy milyen menyasszonyként tudod elképzelni magad. Lehet, hogy még megfogalmazni nem tudod, de a kép amivé válni akarsz már ott van benne, a fejedben. A szalonok a ruha megkoronázásaként kiegészítőket ajánlanak neked. Kiváló lehetőség, hogy megbizonyosodj arról, hogy az a kép, ami benned kialakult vállalható e. Természetesen, mint mindenki egyedi elképzelése van a kiegészítőkel kapcsolatban. Nem biztos, hogy tudsz azonosulni azokkal a kiegészítőkkel, amit a szalon ajánl, nem biztos, hogy a kínálatukban elérhető az a fazon hosszúság szín vagy díszítés, amit te már látsz magad előtt. Ilyenkor érdemes felkeresni egy készítőt, aki külön a te igényeidre specializálódott. Persze mint minden szakmában itt is különböző minőségi szintekről beszélhetünk, ezért is fontos tudnod mire kell ügyelned a tökéletes menyasszonyi fátyolt illetően.

1 Az anyag

Az anyag felhasználása fátylakhoz, ami jelentős anyagi és minőségi különbségekkel jár. Az igazi fátyol tüll lágy esésű, könnyű vasalni és kényelmes használat közben. Természetesen gyártónként vannak apróbb különbségek, de mindenhol feltétel hogy ne legyen túl sérülékeny és állja a tűsarok próbát is.

2  A szabás

Mit ér az anyag a tökéletes szabás nélkül? Vannak olyan helyzetek, ahol a különböző netes leírások nem bizonyulnak hitelesnek és van amikor csak a tapasztalat nyújthat megoldást egy problémára, mert ő nem szorítja szoros korlátok közé az elképzelésed és nem bizonytalanít el olyan kijelentésekkel, hogy ez neked nem fog jól állni, inkább a lehetőségeidet tárja eléd. A kiegészítő szabása határozza meg a fátyol igazi karakterét. A rétegek hossza, az anyag ráncolása, az ívek esése, komoly előkészületeket igényelnek.

3 A díszítés

Egy hely ahol kiélheted kreativitásod. Adj egy témát az esküvődnek s tükrözze a kiegészítőd hogy igen ennek a napnak te vagy az egyik nagyon fontos főszereplője. Legyen a díszítés az ami összeköti a ruhádat az esküvő stílusával. Sokan félnek bevállalni egy csipkés fátylat, mert tartanak attól, hogy túl hangsúlyos a választott ruhához. Tény egy hosszú csipkés fátyol tekintélyt varázsoló, sokan felfigyelnek látványos díszítettségére, de addig nincs gond ha tudsz azonosulni a kiegészítő adta lehetőséggel.

4  A pontos hosszúság

Ez az amikor eldughatod azt amit elakarsz dugni vagy kiemeled azt amit van. Butaság azt feltételezni, hogy egy molett menyasszonynak csak a derékig érő fátyol áll jól apró termete miatt, mikor elegendő a fejtető helyett a konty vagy a képzeletbeli konty főlé tűznie a fátylát. Sokan követik el a hibát és a 2016os trendeket nézve még többen beleesnek majd abba a csapdába hogy a fátyol vége egy magasságba esik a ruhának egy olyan domináns díszelemével ami hát hozzá ad egy kicsit a kilókhoz. Könnyedén kivédheted ha egy legalább 10 cmel rövidebb vagy hosszabb kiegészítőt választasz a ruhádhoz. Hidd el nem fogod megbánni.

5 Az összhang

Egyszer ha egy menyasszony elképzelt valamit, amiket igaz még egyben nem látott csak külön képeken de valamiért egy kis hang azt suttogja „ez az” akkor hallgass rá. Mert ez a kis hang részese a te személyiségednek. Valósítsd meg önmagad! Nem véletlen, hogy a kifutókon is többségében díszítetlen jelképes fátyolban, vagy fejdíszben vonulnak ki a modellek, hiszen a tervezők is jól tudják és akarják, hogy a menyasszony személyisége keltse életre azokat a ruhákat, amiket ők neked megálmodtak. Butaság lenne nem élni a lehetőséggel

6 a tökéletes színárnyalat

Az egyik és legfontosabb dolog amibe sokan elbizonytalanodnak, ez pedig a ruha színe. A ruha kiválasztásnál sokan olyan extázisba kerülnek, hogy el is felejtik, vagy éppen nincs tapasztalatuk és nem látják a ruha pontos színét. Nem gond, élvezd ki a pillanatot de a szalonnal a bérleti szerződésre írasd rá a ruha márkáját és színét, innentől kezdve pedig már minden szakember tudni fogja mi az amire neked szükséged van!

 

Bridal Mirage – egyedi esküvői kiegészítők

A gondolat már jó ideje megvolt, de az álom csak a fiam születésével kezdett realizálódni. Ma már tudom, hogy a magyar menyasszonyoknak igenis van igénye a különleges kiegészítőkre, Gajdácsné Gombos Erika vagyok. Kétgyermekes anyaként és “eltévelyedett” népi iparművészként mára megtaláltam azt az utat, amit az országban csak kevesen választottak. Lehetőséget biztosítok a menyasszonyoknak, hogy lépést tudjanak tartani a külföldi esküvői divattal, időnként sikerül túl is szárnyalni saját elképzeléseiket.

Magasra tettem a mércét, de aki ismer az tudja, hogy szeretem a kihívásokat, és szeretek mindig valami újat, valami különlegeset készíteni.
Sok internetes oldal úgy keres meg, mint „fátyol szakértő”-t – sokáig ódzkodtam a gondolattól, de egyre inkább egyet kell értenem velük –  hiszen ki az, aki jobban tudja a lehetőségeket, variációkat, szakkifejezéseket, mint én és ne feledd …
… abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy olyat tehetek érted, amit más ma nem tehet meg rajtam kívül.