Edit beszámolója következik:

Kedves Ildikó
Szóval, leírom milyen volt A MI ESKÜVŐNK szervezői segítség nélkül.

Én soha nem akartam nagy esküvőt, a párom kedvéért szerveztük, amit végül bántam volna, ha nem lehettem volna részese!!

Szóval én nem a 16 éves koromtól az Esküvő magazint olvasó típus vagyok….
Mivel volt időm rá (ugye a nyár) részletesen megterveztem mindent, de a gyakorlat azt mutatja, hogy hiába gondolom az ember minden részletre (pedig nem túlzásként nagy szervező vagyok), akkor sem alakulnak úgy a dolgok mint, ahogy elterveztük. Persze ezt a vendégek nem vették észre elvileg, de bosszantó, hogy gyártasz min. 2 verziót, de akkor is simán kreálnak egy agyament 3.-at…. ami röhej.
Pl. Homokszertartás legyen VAGY gyertya és  a tánc milyen legyen, lufi posta, párismereti, mikor jöjjön a torta… stb. Akinek van ebben gyakorlata simán tud mindent ütemezni, mert a szolgáltatók össze-vissza beszélnek, “és adnak tanácsot”
Nem voltam tisztában az alapvető trendekkel, lebonyolítási menetekkel  sem. Paraszt lagziban voltam, de modern lagziban csak egyen. Pl. utána kellett járnom, hogy mi az ami most “menő”.

Aztán az etikettet sem nagyon tudtam. Pl. szülőknek kell-e fogadni a vendégeket, ki hova ül az asztalnál…kell-e érdeklődni, hogy jó-e a kaja, szolgáltatóknál, vendégeknél….
Vagy; Pl. rendeltem sütit, de elfelejtettem szólni az étteremben, hogy hova tegyék…. Persze meg sem kérdezték, hanem kirakták egy sarokba, ahol senki nem látta 🙂 Főleg azért sajnáltam, mert tök fini volt…és alig ettek belőle….
Vagy pl. figyelni a hangulatot, hogy ha nagy a buli és mindenki táncol, akkor ne szakítsuk meg a gyertyafénykeringővel, hiába volt az 10. 00-re írva a forgatókönyvben…, hiszen van még idő a tortáig.

Jó lett volna, ha van egy “barátnőm”, aki folyamatosan képben van, dolgozik a háttérben és mondjuk nem nekem kell remegő lábbal megkeresnem a polgári előtt a kellékeket, amit a pincérek buzgón levittek a teraszra, akik meg tudták, hogy hova teszem hajukat hullajották, mert nem találták…. én meg ott álltam, hogy most vonuljak le kellékes dobozt keresni 10 perccel a szertartás előtt puccba-parádéba?

Vagy mondjuk az sem baj, ha valaki tudja kezelni a sziromszóró ágyút, vagy nem engedi a fotóst addig fényképezni (ha már ilyen béna), amíg az örömszülők el nem foglalták a helyüket a beállításhoz.
Ezekre mi nem tudunk figyelni akkor, anyósom azóta vartyog, hogy ő kimaradt a templom előtti csoportképből….

Voltaképpen az egész este a vendégek szórakoztatásával telt el részünkről, nem bántam meg csak jó lett volna gondtalanul élvezni az esküvőnket! 🙂
Volt más vicces is.
Pl.  leesett a fátylam és senki se mert a fejembe “szúrni”...
Elraboltak a srácok, de pl. mindenki elfelejtett segíteni a menyecske ruhámat átvenni….
Mondjuk ezt a pontosan nem beszéltük meg, de gondoltam (én kis naiv) az örömanyáknak ez természetes… de hát olyan jót buliztak, hogy... 🙂
Na és a szolgáltatók.   Nagyon-nagyon fontos, hogy ajánlás legyen.